Liten organisation med stora drömmar

Hösten 2016 startade då 17-åriga Elin Cederbrant den ideella föreningen Together Against Diabetes 1.

"Jag var så otroligt trött på fördomarna, på hur lite samhället visste om typ 1 diabetes, på det bristande stödet till drabbade och till forskning. Där och då visste jag mest att jag ville göra något, idag sex år senare har vi genomfört fler projekt än jag någonsin vågat drömma om"

Priser & utmärkelser

2021 blev T1D-appen en av tre finalister i Medtech4Health Innovation Award. Det är ett pris som delas ut i syfte att uppmärksamma de goda förebilder som finns i vård och omsorg när det handlar om att implementera medicinteknik i vardagen.

På Diabetesgalan 2018 fick Elin ta emot The Maximus Prize för sina insatser för typ 1 diabetes. Priset är instiftat av Cristina Stenbeck till minne av hennes bror Max Stenbeck som gick bort i sviterna av sin T1D.

2017 mottog Elin och T.A.D.1: Växjö unga eldsjäl, Kalmar & Kronobergs läns hederpris för medmänsklighet och Årets Kronobergare - som yngsta person någonsin att tilldelas det priset. 

Vår symbol

Har du typ 1 diabetes så behöver du dygnet runt och alla dagar i veckan kontrollera och hålla koll på sockerhalten i blodet. Blodsockret får varken vara för högt eller för lågt och nivån påverkas av i stort sett allt du gör. Blodsocker mäts med hjälp av stick i fingret eller sensorer som mäter blodsockret kontinueligt. Blodsocker, glukos, är med andra ord helt centralt om man har typ 1 diabetes – därför har vi hämtat inspiration till vår symbol från en glukosmolekyl.


* Vår symbol och logotyp är skapad av formgivaren Imbi Krutrök

Elin Cederbrant
Grundare 
& Projektledare


ELIN@TAD1.SE 076- 18 88 014

Emma Bygdén
Content manager 
& designer


EMMA@TAD1.SE 073- 088 19 89

Sofia Nordqvist
Projektledare 
& administratör


SOFIA@TAD1.SE 070- 674 75 36

Kontakta oss